NJOB (Nu Je Onderweg Band) NJOB (Nu Je Onderweg Band)

Sinds het begin van het seizoen 2012 heeft de Baalderdienst een eigen huisband:
De “Nu-je onderweg-Band”. Een band, steeds bestaande uit verschillende samenstellingen van muzikanten, die liedjes voor, tijdens en na de dienst speelt of begeleidt. 

Initiatief hiertoe is genomen door Ds. van der Wel in verband met de nieuw uit te komen liedbundel waarin een groot aantal liederen zijn opgenomen die uitermate geschikt zijn voor een uitvoering door een band. De liedjes, die wij aangeleverd krijgen van de Baalderdienstcommissie, vullen wij zelf aan met popsongs. Nu, een paar maanden verder hebben we al een ruim repertoire waar we uit kunnen putten.

De naam “Nu-je-onderweg-Band”, bedacht door Jesse Monshouwer, houdt meer in dan je in eerste instantie zou denken: Wij mensen zijn voorturend onderweg: van A naar B, van huis naar school, naar werk, van weekend naar weekend, van dag naar dag, van geboorte naar sterven. Dan is het goed om regelmatig stil te staan in het nu. De Baalderdienst wil zo’n moment zijn. Een moment om niet vooruit te kijken of achterom maar om je heen; Een moment om je kaarten eens op tafel te leggen en na te gaan of je nog op koers ligt, je kompas te ijken. En natuurlijk om proviand in te slaan voor onderweg. Door dat samen te doen, schept een band’

Iets over onze werkwijze. We zijn na de vakantie gestart met een groep muzikanten en zangers/zangeressen (die overigens nog lang niet vol is). Na een omweg via de slaapkamer van Bart en de Höftekerk hebben we een repetitieruimte gevonden in “de Kamp”. Op het moment dat de Baalderdienstcommissie de liederen voor de dienst heeft bepaald, krijgen wij die door en gaat er een mail rond wie er beschikbaar is. Met die muzikanten repeteren we dan in principe twee keer op donderdag in de Kamp. Zaterdagavond of zondagochtend vroeg zetten we de geluidsapparatuur klaar en spelen de nummers nog een keer door. Dan zijn we er klaar voor. Inmiddels is de band zo groot (als we er allemaal zijn) dat we zijn overgestapt van een 12 kanaalmengpaneel naar een 24 kanaalmengpaneel die vakkundig bediend wordt door geluidstechnicus Piet Cees van der Wel.

Dit jaar heeft e.e.a. nog een wat experimenteel karakter. Daarom is van tevoren niet altijd aan te geven wanneer de NJOB speelt in de Baalderdienst.

We zijn nu een jaar verder. Bandleider is Bert Slijkhuis.

Mocht je je willen opgeven of een vraag hebben kun je terecht bij:

Bert Slijkhuis    bert.gebint@gmail.com

Klik hier om meer over de bandleden te weten te komen.

terug