HE Wijkindeling en Wijkteams HE Wijkindeling en Wijkteams

De wijk Heemser Esch (HE) is per 1 april 2007 ontstaan uit een fusie met Wijk 2 van de Hervormde Gemeente Heemse.(Hazenbos, Norden en Vogelbuurt).

Daarmee is HE een grote wijkgemeente geworden in geografische ligging; de afstand van het meest noordelijke gemeentelid tot aan het meest zuidelijke gemeentelid is daarmee al gauw 15 km! Het gemeentelid het verst wonend  ten westen van HE is 8 km.!

Wijk 1 van de Hervormde Gemeente te Heemse is per 1 april binnen de PKN verder gegaan als een wijkgemeente met bijzondere status en heet Heemse-West. (HW) (Rheeze, Diffelen, Heemserbos, Rheezerveen, Heemserveen en Collendoorn) De wijkgemeenten HE en HW overlappen elkaar in hun geografische wijkgemeente.

De grenzen van Heemser Esch zijn in het oosten met Centrum-Noord en Centrum-Zuid: het Oelenveer, de Europaweg,; (Oelenveer, Vogelbuurt) in het noorden loopt de grens met Marslanden ten zuiden van de N-34 en ten westen van de N-343 (Jachthuisweg-even, Haardijk),( Heemserveen-Rheezerveen). In het zuiden Rheeze en Diffelen (incl. Hazenbos-Norden) tot aan de kerkelijke grens met Mariënberg. In het westen loopt HE tot aan de kerkelijke grens met Ommen ( Heemserveen, Rheezerveen) 
In HE wonen 1296 leden verspreid over  +650 adressen. (febr-2014)
 

terug