Stand By Stand By

Waar je vroeger voor een helpende hand even snel naar de buren liep, is dat nu in deze tijd wat minder vanzelfsprekend. Toch spreekt ons die onderlinge hulp nog steeds aan.

Binnen de wijkgemeente Baalderveld hebben we sinds 2009
de wijkhulpdienst “Stand By”.

Gezien de positieve reacties en de dankbaarheid die uitgaat van het bieden een helpende hand, maakt dat we ook het komende seizoen Stand By willen staan voor diegene die dat nodig heeft. Vanuit haar Bijbelse opdracht wil de kerk er zijn voor iedereen die hulp nodig heeft. Op deze manier geven we op concrete wijze handen aan ons geloof. Dat doen we door naar elkaar om te zien, elkaar te helpen en voor elkaar te zorgen. Dit vergroot de betrokkenheid en de saamhorigheid in de wijk.

Stand By zijn voor de ander kan op allerlei manieren, een ieder op zijn/haar eigen wijze met zijn/haar eigen talenten.

Met name voor de kleine en/of ‘acute’ probleemsituaties kan er een beroep op de wijkhulpdienst gedaan worden. Bijvoorbeeld voor het van school halen van de kinderen, even boodschappen doen, medicijnen halen, een knoop aannaaien of een lamp vervangen. Kleine technische klusjes of even iets in de tuin doen. Een wandelingetje maken of koffie drinken bij iemand die eenzaam is.
Of ….

Met een beetje fantasie kun je zo een heel rijtje bedenken van dingen die je voor een ander zou kunnen doen. Het gaat om alledaagse kleine dingen die mensen zelf door de omstandigheden tijdelijk niet kunnen.

Als dit je aanspreekt nodigen we u en jou uit om je op te geven als vrijwilliger, om “stand by” te zijn voor een ander die het even nodig heeft.


Wil je een beroep doen op Stand By ? Neem contact op met de coórdinerende diaken Albert Odink door te bellen met  06 1663 4227

 

 

terug