Kerkbezoek weer mogelijk Kerkbezoek weer mogelijk

Met ingang van september stopt de centrale kerkdienst voor alle wijkgemeentes. De wijkgemeentes organiseren weer zelf kerkdiensten in hun eigen gebouw. Ook in Radewijk gaan we dat doen. De eerste keer dat we weer als wijkgemeente bij elkaar komen is zondag 6 september, in de Opgang, aanvang 10.00 u.

Vanwege Corona zijn er wel allerlei regels en voorschriften van de landelijke overheid, de landelijke PKN en de plaatselijke AK. Die zijn verzameld en uitgewerkt in een Gebruiksplan voor de Opgang. De volgende punten daaruit zijn van belang voor u als bezoekers:

 

- Bezoekers moeten zich van te voren aanmelden bij het kerkelijk bureau. Dat kan per scipio app tussen maandag 9.00 uur en donderdag 12.00 uur.

Of telefonisch tussen 10.00 en 12.00 uur op maandag, dinsdag en donderdag.

Of telefonisch tussen 18.00 en 20.00 uur op maandag en woensdag

Tel: 0523-680833

Er geldt een maximum van ongeveer 35 bezoekers incl predikant, kerkenraad en organist. Het kerkelijk bureau houdt de aantallen bij.

 

- U moet anderhalve meter afstand houden (echtparen, gezinnen mogen wel naast elkaar zitten)

- Er mag niet gezongen worden want er is geen mechanische ventilatie in de Opgang.

- Er is in september geen kinderoppas, kindernevendienst, tienerdienst, geen koffiedrinken na de dienst, geen Avondmaal en doop. Misschien kan dat wel weer per oktober als de richtlijnen dat toelaten.

 

- Bij binnenkomst wacht u in de hal op gepaste afstand van elkaar tot een van de zgn. coördinatoren u ophaalt en naar uw plaats brengt.

- U maakt uw handen schoon met desinfectiemiddel dat in de hal staat.

- De garderobe kan niet gebruikt worden, dus jas mee de kerkzaal in.
- De plaats die u gewezen is misschien niet uw vertrouwde plekje, maar u moet die wel nemen. Dus niet ruilen of een ander plekje zoeken.

- U volgt de aangegeven looproutes in de Opgang. Overal is 'eenrichtingsverkeer'.

 

- Ga thuis naar het toilet. Alleen het invalidentoilet in de hal is beschikbaar voor uiterste gevallen. Moet u daar toch gebruik van maken, dan maakt u toilet, wasbak, kraan, deurklink en andere aanraakdelen weer schoon met desinfectiemiddel en doekjes die in het toilet aanwezig zijn.

- Collecte: gebruik de scipio-app of een bankoverschrijving.

 

- Bij ziekte of verkoudheid blijft u natuurlijk thuis.

- Bent u 70+ of 18+ met een onderliggende ziekte, dan hoort u tot de risicogroepen.

Het RIVM schrijft om "extra voorzichtig te zijn en de maatregelen goed op te volgen." U kunt dus gerust naar de kerk komen als u dat voor u zelf verantwoord vindt. Van harte welkom. Vergeet niet u aan te melden.

- De kerkdienst wordt uitgezonden met beeld en geluid. Thuis of waar ook maar kunt u de kerkdienst live (of later) volgen op uw tv, pc, laptop, tablet, smartphone enz volgen via kerkomroep.nl of de scipio-app.

terug