Kerkbezoek in coronatijd Kerkbezoek in coronatijd

Vanwege Corona zijn er wel allerlei regels en voorschriften van de landelijke overheid, de landelijke PKN en de plaatselijke AK en de wijkkerkenraad. Die zijn verzameld en uitgewerkt in een Gebruiksplan voor de Opgang. De volgende punten daaruit zijn van belang voor u als bezoekers:

- Iedereen die de Opgang bezoekt, zowel 'gewone' kerkgangers, als 'mensen met een taak' als ook 'gasten' moeten zich van te voren aanmelden bij het kerkelijk bureau. Dat kan per scipio app tussen maandag 9.00 uur en donderdag 12.00 uur.
Of telefonisch tussen 10.00 en 12.00 uur op maandag, dinsdag en donderdag.
Of telefonisch tussen 18.00 en 20.00 uur op maandag en woensdag
Tel: 06-829 699 32

Er geldt een maximum van 30 bezoekers incl gasten
Daarnaast  geldt een max van 10 voor predikant, kerkenraad en organist, beamer, zangers, coördinatoren ivm corona.
Er mogen max 10 kinderen t/m 12 jaar komen, zij tellen niet mee bij de 30 bezoekers.
Het kerkelijk bureau houdt de aantallen bij.

- U moet anderhalve meter afstand houden (echtparen, gezinnen mogen wel naast elkaar zitten)

- Er mag niet gezongen worden.

- Op de gebruikelijke zondagen is er kinderoppas, kindernevendienst. Er is geen tienerdienst, geen koffiedrinken na de dienst, geen avondmaal en doop.

- Bij binnenkomst wacht u in de hal op gepaste afstand van elkaar tot een van de zgn. coördinatoren u ophaalt en naar uw plaats brengt.

- U maakt uw handen schoon met desinfectiemiddel dat in de hal staat.

- De garderobe kan niet gebruikt worden, dus jas mee de kerkzaal in.

- De plaats die u gewezen is misschien niet uw vertrouwde plekje, maar u moet die wel nemen. Dus niet ruilen of een ander plekje zoeken.

- U volgt de aangegeven looproutes in de Opgang. Overal is 'eenrichtingsverkeer'.

- Ga thuis naar het toilet. Alleen het invalidentoilet in de hal is beschikbaar voor uiterste gevallen. Moet u daar toch gebruik van maken, dan maakt u toilet, wasbak, kraan, deurklink en andere aanraakdelen weer schoon met desinfectiemiddel en doekjes die in het toilet aanwezig zijn.

- Collecte: gebruik de scipio-app of een bankoverschrijving, of doe wat in de collectezak bij de uitgang.

- Bij ziekte of verkoudheid blijft u natuurlijk thuis.

- Bent u 70+ of 18+ met een onderliggende ziekte, dan hoort u tot de risicogroepen. Het RIVM schrijft om "extra voorzichtig te zijn en de maatregelen goed op te volgen." U kunt dus gerust naar de kerk komen als u dat voor u zelf verantwoord vindt. Van harte welkom. Vergeet niet u aan te melden.

- De kerkdienst wordt uitgezonden met beeld en geluid. U kunt u de kerkdienst live (of later) volgen op uw tv, pc, laptop, tablet, smartphone enz volgen via kerkomroep.nl of de scipio-app.

terug